|
BIO-Design X to preparat najdoskonalszej
jakości biologicznej, przewyższającej wartość białka jaja kurzego i
innych preparatów na bazie serwatki, łatwy w użyciu, umożliwia łączenia
z różnymi potrawami. Można dodawać do wszystkich potraw. Dodatek 1 lub
2 miarek BIO-Design X podnosi walory odżywcze i smakowe. Preparat łączy
się doskonale z zupami mlecznymi i jarzynowymi, z ciastem na naleśniki
i placki, z wszelkimi wyrobami piekarniczymi, można go dosypywać do
zapiekanek, sosów, sałatek, makaronu, budyniu oraz oczywiście do mleka,
sosów i wody.
To odżywka wysokobiałkowa (80%) o szczególnych walorach.
Oparta o hydrolizat białek serwatkowych uzyskiwanych metodą wymiany
jonowej i poddawanych ultrafiltracji Otrzymane wg tej technologii
polipeptydy są jak peptydowe czynniki wzrostowe i obronne ludzkiego
organizmu. Nasilają one anabolizm białek oraz chronią przed
infekcjami. Preparat uzupełniono kompleksem mineralno-witaminowym
oraz kompozycją substancji bioaktywnych, takich jak: kreatyna,
glutamina, tauryna, ornityna, karnityna i dibenkozyd. Substancje bioaktywne
współdziałają z peptydowymi czynnikami anabolicznymi w procesie syntezy
białek ustrojowych.
Preparat opracowany został głównie jako dozwolony i całkowicie
bezpieczny alternatywny środek anaboliczny. Znakomicie nadaje się do
wspomagania w tych substancjach, gdzie zachodzi potrzeba spotęgowania
anabolizmu białek. Znakomicie zdaje egzamin jako środek
immunostymulujący, chroniący zawodników przed powszechnymi infekcjami. Może
być stosowany również jako uzupełnienie białek pokarmowych w medycynie
klinicznej.
Smak waniliowy, masa netto 907g - 45 porcji
W opakowaniu znajduje się 45 porcji
|
|
|
|
100 g
|
20 g
1 porcja
|
Białko
|
80
g
|
16 g
|
Węglowodany
|
15
g
|
3g
|
Tłuszcze
|
5
g
|
1 g
|
|
100
g odżywki
|
1523 kJ
|
364 kcal
|
Jedna
porcja (20 g)
|
335 kJ
|
80 kcal
|
|
|
|
|
1 miarkę (20g) preparatu wsypać do 1/4 - 1/3 filiżanki mleka, soku,
jogurtu lub wody. Wymieszać do uzyskania jednolitej gładkiej
konsystencji. Spożywać jako smaczną przekąskę o dowolnej porze dnia. 3
miarki wymieszane z wodą zawierają 48g białka najwyższej jakości
biologicznej.
|
Dietetyczny Środek Spożywczy
Producent: MLO Product’s Co Fairfield. CA 94533 USA
Importer: MLO Polska Warszawa ul. Cyklamenów 7
Zezwolenie GIS –HŻ-4433-PD-201/KO/01
|
|
|
Procent zalecanego dziennego spożycia realizowany przez
1 porcje:
|
|
100 g
|
1
porcja
(20 g)
|
%
|
Witamina
A
|
2625 mcg
|
525 mcg
|
66
|
Witamina
D
|
17,5 mcg
|
3,5 mcg
|
70
|
Witamina
E
|
52,5 mg
|
10,5 mg
|
105
|
Witamina
C
|
105 mg
|
21 mg
|
35
|
Witamina
B1 (tiamina)
|
2,6 mg
|
0,52 mg
|
37
|
Witamina
B2 (ryboflamina)
|
2,95 mg
|
0,59 mg
|
37
|
Niacyna
|
35 mg
|
7mg
|
39
|
Witamina
B6
|
3,5
mg
|
0,7
mg
|
35
|
Kwas Foliowy
|
700 mcg
|
140 mcg
|
70
|
Witamina
B12
|
10,5 mcg
|
2,1 mcg
|
210
|
Biotyna
|
0,52 mg
|
0,10 mg
|
70
|
Kwas
pantotenowy
|
17,5
mg
|
3,5
mg
|
58
|
Wapń
|
750 mg
|
150 mg
|
19
|
Fosfor
|
500
mg
|
100 mg
|
13
|
Żelazo
|
26,5 mg
|
5,3 mg
|
38
|
Magnez
|
40 mg
|
8 mg
|
3
|
Cynk
|
26,2 mg
|
5,25 mg
|
35
|
Jód
|
260 mcg
|
52 mcg
|
35
|
Witamina
K
|
100 mcg
|
20 mcg
|
|
Sód
|
175 mg
|
35 mg
|
|
Potas
|
450
mg
|
90 mg
|
|
Miedź
|
37 mg
|
9,74
mg
|
|
Mangan
|
5 mg
|
1 mg
|
|
Molibden
|
100
mcg
|
20 mcg
|
|
Chrom
|
100 mcg
|
20
mcg
|
|
Selen
|
100
mcg
|
20 mcg
|
|
|
|
Częściowo hydrolizowane
białka serwatkowe, peptydy glutaminowe z serwatki, lecytyna, naturalny
aromat, substancja zagęszczająca-guma ksantanowa, kwas rybonukleinowy,
kreatyna, tauryna, ornityna, dibenkozid, L-karnityna, substancja
słodząca-aspartam oraz witamina C, witamina E (naturalna, dl-alfa octan
tokoferolu), pantotenian wapnia, witamina A, witamina B6, ryboflawina,
tiamina, witamina D3, kwas foliowy, biotyna, witamina K, witamina B12 i
składniki mineralne (pikolinian chromu, selenian sodu, molibdenian sodu,
fumaran żelaza, tlenek cynku, glukonian miedzi, jodek potasu).
|
produkt jest odżywką uzupełniającą
normalne odżywianie. Nie stosować jako jedyne pożywienie np. podczas
odchudzania. Produkt zawiera fenyloalaninę, nie może być spożywany przez
chorych na fenyloketonurię. Ze względu na zawartość jodu zalecane dzienne
spożycie nie powinno przekraczać 60 g (3 porcje).
|
|
|