GENISOY sojowy koktajl białkowy - smak kakaowy

Odżywka oparta o izolat białek sojowych. Zaliczmy ją do odżywek specjalnych, gdyż wartość pokarmowa białek sojowych ma tu jedynie drugorzędne znaczenie. Otrzymany w specjalnej technologii izolat obfituje w szczególne substancje bioaktywne - izoflawony. Izolat jest mianowany (oznaczony) na zawartość izoflawonów. Odżywka to jedynie uatrakcyjnienie formy podania izoflawonów - koktajl zamiast tabletki. Izoflawony zaliczane są do grupy mikroskładników pokarmowych, określanych mianem quasiwitamin lub adaptogenów. Dopiero niedawno dowiedziono wartości podobnych substancji dla profilaktyki zdrowotnej i wspomagania wysiłku. Izoflawony przyspieszają adaptację wysiłkową oraz łagodzą jej koszty, niezależnie od charakteru wysiłku. Oszczędzają wewnątrzustrojową pulę kreatyny - sprawiają, że suplementacja kreatyny staje się daleko-bardziej efektywna. Łagodzą doraźne oraz odległe niepożądane skutki uboczne działania sterydów anabolicznych. GENISOY należy polecać dla przyspieszenia adaptacji wysiłkowej oraz łagodzenia jej kosztów, zawodnikom wszystkich dyscyplin sportu. Firma GeniSoy używa do produkcji wyłącznie białka sojowego wyizolowanego w procesie wodnym. W białku tym zachowane są izoflawonoidy (Genistein i Daidzein) występujące w soi w postaci naturalnej. W każdej porcji produktu znajduje się 14 g izolatu białka sojowego i 0 g tłuszczu. Zawierające izolat białka sojowego wyroby firmy GeniSoy są łatwe w przygotowaniu, ekonomiczne, a przy tym wartościowe i smaczne. Masa netto 700 g (20 porcji) - smak kakaowy i waniliowy

Do strony Genisoy koktajl o smaku: waniliowy i o smaku naturalnym

 

1 porcja (35 g)

502 kJ

120 kcal

100 g

1435 kJ

343 kcal

   Producent: GeniSoy Products, Co     Fairfield, CA 94533 USA

Importer:    MLO Polska                       Warszawa ul. Cyklamenów 7

Nr zezwolenia GIS: ZPU 4433-PD-86/HM/97



1 miarkę proszku dodać do 0,25 l chudego mleka, wody lub soku i wymieszać mikserem. Można dodać również owoce.
   Izolat białka sojowego SUPRO, fruktoza, kakao, guma guar -substancja zagęszczająca, mąka ryżowa, sól sodowa karboksymetylocelulozy -substancja zagęszczająca, aromat naturalny, olej rzepakowy, lecytyna-emulgator oraz witaminy i składniki mineralne: fosforan wapnia, chlorek potasu, tlenek magnezu, witamina E (octan), kwas askorbinowy, fumaran żelaza, amid kwasu nikotynowego, tlenek cynku, glukonian miedzi, pantotenian wapnia, witamina A (palmitynian), chlorowodorek pirydoksyny, ryboflawina, chlorowodorek tiaminy, witamina D3, kwas foliowy, biotyna, chelat aminokwasowy selenu, jodek potasu i cyjanokobalamina.

 (procentowa realizacja dziennego zapotrzebowania):
 

1 porcja 

100 g

%

Tłuszcz

0 g

0 g

 
Węglowodany

17 g

48,5 g

 
Białko

14 g 

40 g

28 %
Błonnik

2 g

5,70 g

 
Cukry

15 g

42,85 g

 
Witamina A

375 mcg

1,07 mg

47 %

Witamina C

15 mg

42,85 mg

25 %

Witamina D3

0,0025 mg

0,007 mg

50 %

Witamina E

30 mg

85,7 mg

300 %

Witamina B1 (Tiamina)

0,37 mg

1,06 mg

26 %

Witamina B2 (Ryboflawina)

0,42 mg

1,20 mg

26 %

Niacyna

5 mg

14,30 mg

28 %

Witamina B6

0,5 mg

1,43 mg

25 %

Folacyna (kwas foliowy)

0,1 mg

0,28 mg

50 %

Witamina B12

0,0015 mg

0,0040 mg

15 %

Biotyna

0,075 mg

0,214 mg

50 %

Kwas panotenowy

2,5 mg

7,14 mg

42 %

 Fosfor

250 mg

714 mg

31 %

Jod

0,0375 mg

0,107 mg

25 %

Magnez

100 mg

285 mg

33 %

Cynk

3,75 mg

10,7 mg

25%

Miedź

0,5 mg

1,43 mg

 

Żelazo

4,5 mg

12,86 mg

32 %

Selen

0,05 mg

0,14 mg

 

Sód

170 mg

485 mg

 

Potas

230 mg

657 mg

 

Wapń

250 mg

715 mg

31 %