-nr 11 z 13 marca 1999
KORZYSTNE DLA ZDROWIA - Produkt sojowy GENISOY zawiera
białko sojowe bogate w izoflawony, których regularne spożywanie
skutecznie zapobiega występowaniu wielu chorób cywilizacyjnych i
przedwczesnemu starzeniu się. Natomiast ziarna soi poddawane zabiegom
agrotechnicznym i technologicznym zawierają małe ilości izoflawonów lub
są ich pozbawione. Produktom nadano postać koktajli.
-nr 20 z 15 maja 1999
SOJA WRESZCIE ZJADLIWA - Smak, a właściwie brak
smaku osi sprawia, że wiele osób rezygnuje z tego cennego produktu w
przygotowywaniu codziennych posiłków. A szkoda, bo soja zapobiega
chorobom krążenia i serca, chroni przed chorobami nowotworowymi,
osteoporozą i łagodzi objawy klimakterium u kobiet. Warto wiedzieć, że w
soi występują specyficzne związki - izoflawonoidy, które działają tak jak
słabsza odmina estrogenu (hormonu kobiecego). Izoflawonoidy te w
niektórych krahjach wykorzystuje się do leczenia osteoporozy. Coraz
więcej produktów sojowych pojawiło się ostatnio w sklepach. Batoniki
sojowe zostały wyprodukowane z myślą o osobach lubiących słodycze.
Batoniki sojowe to coś dla łasuchów: są słodkie, ale niskokaloryczne.
Zawierają białko i izoflawonoidy działające leczniczo na cały organizm.
Warto je jeść, szczególnie po 45 roku życia. Zapobiegają wielu objawom
okresu menopauzy.
-nr 34 z 21 sierpnia 1999
LEKARSTWO Z REKINA - Kapsułki "chrząstka
rekina" zawierają cenne substancje , tzw glikokoniuganty,
otrzymywane z elementów chrzęstnych rekina. Pełnią one liczne funkcje,
m.in. ochronne, enzymatyczne i hormonalne. Wraz z wiekiem ilość
glikokoniugantów w organizmie spada, a preparat z chrząstki rekina
skutecznie je uzupełnia. Zażywanie kapsułek łagodzi dolegliwości
spowodowane artretyzmem i zmniejsza bóle stawów. Wspomaga leczenie
osteoporozy, opóźnia procesy starzenia się, poprawia wzrok i słuch.
Zapobiegać może także nowotworom. W buteleczce znajduje się 100 kapsułek.
Cena 88 zł. Chrząstak rekina zapobiega starzeniu się, gdyż jest źródłem
niezbędnych dla organizmu aktywnych skłądnikó, które znajdują się w
enzymach, hormonach i kościach.
|